Lärarrummet

Böckerna om Gilbert

Det finns två böcker om Draken Gilbert. Båda böckerna låter elevernas naturliga nyfikenhet väcka en lust att utforska tingen och få djupare kunskaper inom naturvetenskap. Experimenten i böckerna grundar sig på vardagliga företeelser. Böckerna passar för barn i åldern 9-11 år.

Trolleri och magi - allt är kemiTrolleri och magi – allt är kemi, Sagan om Gilbert
Detta är den första boken om den nyfikna och charmiga draken Gilbert. I tio spännande kapitel får läsaren följa Gilberts utveckling, från det att han flyter i land som drakägg på en strand i människornas land till dess att han är tillräckligt stor för att ordna sin egen magiska kemishow. Varje kapitel har ett tillhörande experiment som är kopplade till vardagens kemi och som lätt kan utföras i klassrummet.
Boken kostar 60:- + moms och frakt och kan beställas från Industrilitteratur

Boken finns även i en engelskspråkig version och heter då Chemistry is Magic – or The Saga of Gilbert. Den kostar 60:- + moms och frakt och kan beställas från Industrilitteratur

Kemidetektiven gilbert bland skurkar och burkarKemidetektiven Gilbert bland skurkar och burkar
Detta är en fristående uppföljare till den första boken om Gilbert. Den har samma upplägg som föregående bok med tio spännande kapitel. Till varje kapitel hör ett roligt experiment.
I boken fortsätter Gilbert sin utforskning av verklighetens fantastiska värld. Med hjälp av sina kemikunskaper gillrar han och barnen en fälla och fångar datortjuven.
Boken kostar 60:- + moms och frakt och kan beställas från Industrilitteratur


LärarhandledningLärarhandledning till bägge böckerna om Gilbert
Den separata lärarhandledningen innehåller mer ingående förklaringar av kemin bakom experimenten men även ytterligare spektakulära experiment som knyter an till böckerna.
Handledningen kostar 60:- + moms och frakt och kan beställas från Industrilitteratur